Swing Rapporten in 6.4+

Gewijzigd op Do, 18 Jul om 1:32 PM

Inleiding

In deze release (6.4) is de volgende stap gezet voor het uitfaseren van de Swing rapporten. Deze rapporten worden via Swing Stories op een nieuwe gebruiksvriendelijke manier toegevoegd.

Dit betekent concreet dat in de huidige release de bestaande Swing rapporten nog wel aanwezig zijn en bewerkt kunnen worden, maar nieuwe Swing rapporten niet meer kunnen worden toegevoegd.

Statische rapporten

In deze release kunnen nog wel statische rapportages zoals HTML of PDF bestanden toegevoegd worden.

Zowel PDF bestanden als (statische) HTML bestanden kunnen als vast rapport worden opgenomen. Deze bestanden moeten eerst in de rapporten map van Studio geplaatst worden, waarna ze als vast rapport kunnen worden opgenomen. Dit kan middels de button ‘Report Files’ links onder binnen het rapporten menu (Viewer > Reports):

Het rapport menu.

Vervolgens opent het menu waar de bestanden in de rapportenmap geplaatst kunnen worden. Door met de rechtermuisknop op de map ‘Rapporten’ te klikken en vervolgens te kiezen voor ‘Add Files’ kan het gewenste PDF of HTML bestand toegevoegd worden.

Toevoegen van bestanden

Nadat de toevoeging is gedaan, kan via de knop 'Back' naar het menu 'Reports' worden genavigeerd. Hier kan gekozen worden voor 'Add' en in het vervolgmenu kan bij 'Filename' een van de toegevoegde bestanden worden geselecteerd. Voor het filteren in het hoofdscherm wordt aangeraden om het Type op 'PDF' te zetten bij het selecteren van een PDF-bestand. 

Selecteren van het bestand.

Duidelijke namen dienen te worden gekozen bij 'Report Code' en 'Name'. Deze teksten zullen later zichtbaar zijn bij het toevoegen in de 'Viewer Category Tree'.

Kies voor herkenbare namen.

Category tree

In de 'Category tree' wordt de rubriek gekozen waar het document onder geplaatst dient te worden. Aan de rechterkant dient vervolgens voor het tabblad 'Reports' te worden gekozen. Selecteer het document en klik op de pijl die naar links wijst.

Via dit scherm kunt u het geselcteerde bestand toevoegen aan de zoekboom.






Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren