Ik krijg bij het importeren van een Excel bestand vreemde foutmeldingen, zoals : 'For excel files, maybe a number is stored as text'.

Gewijzigd op Wed, 20 Sep 2023 om 11:09 AM

Soms zijn getallen opgeslagen als tekst. In dat geval kan je de cellen converteren naar getal. Ook kan het zijn dat er bepaalde opmaak in het importbestand zit. Dit kan voor fouten zorgen tijdens het importeren. De oplossing is om de opmaak eruit te halen. Het kopiëren van de data en het ‘plakken als waarden’ in een ander tabblad lost dit probleem vaak op. Dit lost tevens het probleem van de ‘lege cellen’ in het importbestand op.