Bij het opgeven van een default usergroup is het van belang om deze niet teveel rechten te geven. Als een openbare gebruiker van het Mosaic/Stories namelijk naar de Viewer navigeert, bijvoorbeeld via het doorklikken vanuit de detailview. Dan worden de rechten van deze default usergroup doorgegeven aan Viewer. Geef als default usergroup dus geen usergroup op met 'system' of 'admin' rechten, dus een usergroup die alles mag zien. De kans is aanwezig dat in Viewer (met beperkte rechten) dan meer getoond wordt dan gewenst. Een best practice is om dezelfde usergroup als default usergroup op te geven als de usergroup de gekoppeld is aan de guestuser van Viewer. Of om een default usergroup op te geven die mag zien wat getoond mag worden in Viewer.