Wat kan ik zelf doen om aan de toegankelijkheidseisen te voldoen?

Gewijzigd op Wed, 20 Sep 2023 om 11:50 AM

Beheerders zijn zelf verantwoordelijk voor de toegankelijkheid van de content die ze via de presentatieomgevingen van Swing aanbieden, zoals PDF's, swing rapporten, achtergrond html bestanden. Er zijn echter wel een aantal punten waar rekening mee gehouden kan worden. De belangrijkste zijn:

1. Kleurcontrast, deze moet voldoende zijn voor gebruikers die kleurenblind of slechtziend zijn. Meer informatie is hier te vinden. Ook kan gebruik worden gemaakt van deze tool om te controleren of het contrast ratio van 2 kleuren binnen de normen valt.
  2. Titel bij informatieve afbeeldingen. Om afbeeldingen toegankelijk te maken, zal in de meeste gevallen een alternatieve tekst moeten worden meegegeven. Maar dit geldt niet voor decoratieve afbeeldingen. Meer informatie over dit onderwerp is hier te vinden.
  3. Volgorde van de koppen, het gaat hierbij voornamelijk om de html heading elementen h1 tot en met h6. Zie hier voor meer informatie.
  4. Toegankelijke pdf’s, deze moeten ook aan een aantal eisen voldoen. Dit kan aan de hand van een aantal stappen.