Hoe kan ik teksten met meer dan 255 karakters (inclusief spaties) importeren (met Excel)?

Gewijzigd op Wed, 20 Sep 2023 om 11:02 AM

Bij het importeren van teksten met behulp van Excel worden de teksten bij 255 karakters afgebroken. Dit is te voorkomen door (per kolom) aan één van de eerste 8 regels van het importbestand teksten met meer dan 255 karakters toe te voegen. Hierdoor zal Excel alle velden in die kolom zien als een 'groot tekstveld' en zullen de teksten geheel worden ingelezen. Indien nodig kan een regel met een niet bestaande gebiedscode worden toegevoegd die tekst(en) bevat met meer dan 255 karakters. Swing zal de onbekende gebiedsniveaucode (en dus ook de data) bij het importeren negeren. Na het importeren zal Swing wel melding maken van de onbekende gebiedscode. Deze melding kan worden genegeerd.