Swing-software - Azure AD (gebruikersaccounts)

Gewijzigd op Fri, 12 Apr 2024 om 11:59 AM

ABF heeft verschillende toepassingen waar klanten van diverse organisaties toegang toe moeten hebben. Momenteel wordt dit gedaan door het aanmaken van gebruikersaccounts in Swing. Steeds meer organisaties willen echter authenticatie met hun eigen Azure AD-authenticatieprovider. In dit document wordt beschreven hoe een organisatie de ABF-applicatie kan registreren in hun eigen tenant. Na deze registratie kunnen de gegevens naar ABF worden gestuurd om toegang te configureren.

URL

In dit document gebruiken we een URL (https://accept-demo.swing.eu) van een voorbeeld applicatie. De werkelijke URL ontvangt u van de accountmanager. De URL van de applicatie heeft u waarschijnlijk ontvangen in een email of . Als u de URL nog niet heeft ontvangen moet deze eerst bij ABF worden opgevraagd voordat u verder kan met de registratie.

App-registratie

Ga naar de Swing applicatie (de werkelijke URL krijgt u van de accountmanager bij ABF).

Voorbeeld URL: https://accept-demo.swing.eu/jive

Klik op inloggen:

En vervolgens op de “LOGIN WITH AZURE AD” knop.

Vraag een IT-beheerder om zich aan te melden met een beheer account zodat toestemming voor de organisatie kan worden gegeven voor gebruik van de ABF applicatie.

Geef als beheerder toestemming voor de organisatie en klik op “Accepteren”.

U ziet het volgende scherm. Er kan nog niet worden ingelogd op de applicatie omdat ABF de autorisaties nog moet instellen.

Informatie doorgeven aan ABF

Om de configuratie verder in orde te maken heeft ABF de volgende informatie nodig.

• Het tenant-id (dit id kan worden opgevraagd bij de beheerder van uw organisatie)
  • De emailadressen van de gebruikers

Geef deze informatie door aan de accountmanager bij ABF en de autorisatie worden in orde gemaakt. U krijg bericht van ABF zodra de applicatie gebruikt kan worden.