Hoe kan ik toegang geven tot Mosaic, maar niet tot Viewer?

Gewijzigd op Wed, 08 Nov 2023 om 01:16 PM

Stap 1

Maak een User group (Accounts > User groups) aan met bijvoorbeeld de naam 'mosaicusers' en met als User type 'Mosaic'. Door alleen het User type 'Mosaic' op te geven, hebben gebruikers alleen toegang tot Mosaic (inclusief detailview en Viewertiles) maar niet tot Viewer.

Een usertype opgeven

Stap 2

Voeg een User (Accounts > Users) toe met bijvoorbeeld de naam 'mosaicusers' en koppel deze aan de zojuist aangemaakt Usergroup:

Een user aanmaken

Stap 3

Om Viewer niet toegankelijk te maken, moet er geen gastgebruiker zijn ingesteld (Accounts > Account settings). Met de Guest user login wordt namelijk bepaald welke rechten de gastgebruiker van Viewer (indien je niet bent ingelogd) dient te hebben. Door dit veld leeg te laten, wordt Viewer achter een login scherm geplaatst:

Geen gastgebruiker instellen

Stap 4

Tot slot moet de autorisatie in het Mosaic worden ingesteld (Mosaic settings > Authorization). De eerder gemaakte Usergroup 'mosaicusers' wordt de Default user group. De Default user group is de gebruikersgroep die wordt gebruikt indien een gebruiker niet is ingelogd, oftewel het gastaccount voor een openbaar Mosaic. Het Authorization type is ingesteld op 'No login', gebruikers hoeven dus niet in te loggen.

Opgeven default usergroup

Nadat bovenstaand is geconfigureerd, heeft de gebruiker toegang tot het openbare Mosaic. Inclusief de detailview en Viewertiles, maar geen toegang tot Viewer.